Imperializmus/A játék

Go down

Imperializmus/A játék Empty Imperializmus/A játék

Témanyitás  Herico on Szer. Feb. 02, 2011 8:26 pm

Imperializmus

A játék 1872-es dátummal indul egy olyan korban amiben mindent belengett annak különleges esszenciája. Amerikában a spanyol gyarmati sorból felszabadult új,független államok sora,északon is igen képlékeny még a helyzet. A világban gyarmatok, Európa is egy új rend küszöbén áll,amely nagyon nagy változásokat okozhat a világban. Afrika még felfedezetlen és lehetőségekkel teli kontinens. Te lehetsz az,aki egy az akkori államot irányít és akár megváltoztathatod a történelem menetét is. (bővebben : Választható nemzetek)

A játékban gazdaságilag és katonailag is te irányítod az államodat. A gazdaságot mindenki a Büdzse szerint irányítja (bővebben: Büdzse) Ezt a büdzsét te neked kell vezetned a szabályok szerint. Figyelem! Mindenki legyen becsületes,ne rontsa el ezzel a saját és mások játék élményét. Ha nem tudsz valamit,akkor inkább kérdezz,mintsem rosszul töltsd ki. Mivel nem mindenkiben lehet megbízni és biztos lesznek "rövid távú" játékosok is,így az adminok ellenőrizni fogják a büdzséket,hogy azok helyesen,becsületesen lettek-e vezetve. Ha valakit csaláson kapunk akkor figyelmeztetjük és kijavítjuk az esetleges "hibáját" ,azonban ha többször is előfordul ez,akkor elvesszük az országát : vagy azért mert csalt,vagy mert annyira nem ért hozzá.Ha a játékostól elvesszük az országát,vagy lemondd az országáról,akkor a következő játékosnak,aki azt az országot igényli nem kell új nagykövetséget és újságot nyitnia,hanem folytatja az előző játékos újságját és nagykövetségét.


Nemzetek Lapjai

A játékosnak kötelezően létre kell hoznia egy topikot a Nemzetek Lapjai részben. Ez lesz az ő hivatalos újságja amiben informálja népét és a világot az országában történtekről,illetve a népét tájékoztatja a világban történtekről. Kötelező vezetni az újságot,és nagy vonalakban beszélni arról,hogy mit tesz az uralkodó/kormány,vagyis a játékos. Nem kötelező beszámolni arról,hogy mi folyik a világban,de bónuszt kaphat érte,aki igényesen megteszi,esetleg plusz morál,stabilitás(hiszen elégedettebb egy polgár,alattvaló ha a vezetőség jól informálja őket). Figyelem! Az akinek államformája köztársaság lesz,azt jobban fogjuk figyelni az újságok információ közlését,mert egy demokráciában ez nagyobb elvárás.

Nagykövetségek

Minden nemzet rendelkezik egy nagykövetséggel más államokban. Itt folyik tulajdonképpen a nyilvános diplomácia nagy része. Vagyis nyitsz egy topikot a saját országod nevével. Itt közölheted a saját nagykövetségeden a nyilvános üzeneteidet,vagy épp más ország nagykövetségén intézel felé felhívást. A Nagykövetségek topikjaiban kötelező a hivatalos hangnem,nincs OFF ,és amit oda leírsz az megtörtént,megtetted, viseled a következményeit,így gondold meg,hogy miket írsz oda. Amúgy meg bármit írhatsz,csak simán üdvözölheted a kormányát,vagy egy döntését. Találkozóra hívhatod,vagy épp hadat is üzenhetsz neki. Amit beírsz,azt már törölheted ki.

Herico
Herico
Admin

Posts : 548
Join date : 2010. Jul. 12.
Age : 27

http://imperializmus.hungarianforum.net / http://battleweb.uw.hu

Vissza az elejére Go down

Imperializmus/A játék Empty Re: Imperializmus/A játék

Témanyitás  Herico on Szer. Feb. 02, 2011 8:27 pm

A Nemzet igénylése

Ahhoz,hogy igényelhess nemzetet először regisztrálnod kell az oldalra,majd az Országválasztás nevű topikban leadod az ország igénylését.Ha mindez megvan,akkor nincs más teendőd,mint várni,hogy megkapd a nemzeted.Amennyiben valamelyik Birodalmat választottad,akkor még van mit kell tenned.Akkor kell írnod egy tervezeti(Pályázat) lapot.Ha helyesen kitöltötted a Tervezetet (Pályázatot) és a játék vezetősége azt elfogadta,akkor megkaptad az országot és csinálhatsz akkor már akármit,de még a büdzséd nem láthatod.A büdzsédet,csak akkor kapod meg,ha helyesen válaszolsz az feltett kérdésre,amit valamelyik admin tesz fel neked.A válaszokat természetesen nem muszály fejből tudnod,megkeresheted a helyes kérdéseket valamilyen könyvben,újságban,vagy akár az interneten is.Ha mindezt sikerült elvégezned,akkor teljes körű tagja lettél az Imperializmus játéknak.

Tervezeti Lap (Pályázat)

Ezt a lapot kell kitöltenie annak,aki valamelyik Birodalmat válassza.A helyes kitöltés után privát üzenet formájában elkell küldeni annak az adminnak,aki elküldte neked a Tervezeti Lapot.

A vezetőség a következőket várja,hogy benne legyenek a Tervezeti Lapban (Pályázatban):
-miért ezt az országot akarod;indokoldd meg,hogy miért
-milyen terveid vannak az országgal;részletezdd a konkrét terveidet;
-ne legyen túl hosszú,de túl rövid se a tervezeted

Amennyiben a vezetőség úgy döntött,hogy nem vagy alkalmas annak az országnak a vezetésére,amit választottál,akkor egy újabb pályázatot nyújthatsz be.Természetesen nyugodtan lehet az ismét egy Birodalom.De ha meggondolnád magad,akkor nyugodtan választhatsz a többi országból,amit biztosan megkapsz.

Kérdések

Ha végeztél a Tervezeti Lappal és elfogadták azt az adminok,akkor már tied az ország,de még ne hidd azt,hogy végeztél mindennel.Utánna kell válaszolnod 5 rövid kérdésre.

A kérdésben szerepelhetnek:
-a játék szabályai
-a nemzetedről valamilyen kérdés(földrajz,történelem,irodalom)

A kérdések után odaírjuk,hogy melyik topikban találhatod meg rájuk a választ,így ez már nem okozhat semmi gondot.A kérdésre a válaszodat 3 napig lekell adnod.Ha nem teszed meg,akkor elvesszük tőled az országot.Ha viszont a kérdésekre a választ elküldöd 3 napon belül,de az 5 kérdésből csak 2-re tudtál helyesen válaszolni,akkor nem kell még aggódnod.Azután még van 2x próbálkozási lehetőséged,amit szintén 3 napon belül kell leadnod.Amennyiben még így sem megy az,hogy legalább 3 kérdésre helyesen felelj,akkor sajnos elkell búcsúznod az országodtól és választani másikat.
Herico
Herico
Admin

Posts : 548
Join date : 2010. Jul. 12.
Age : 27

http://imperializmus.hungarianforum.net / http://battleweb.uw.hu

Vissza az elejére Go down

Imperializmus/A játék Empty Országok

Témanyitás  Flat on Csüt. Feb. 10, 2011 3:08 am

A nyersanyagok eloszlása a kezdőbüdzsében a profit alapján:

Arany termelő országok: Francia Köztársaság, Brit Birodalom, Német Császárság, Osztrák-Magyar Monarchia, Oszmán Birodalom, USA, Argentína, Bolíviai Köztársaság, Brazil Császárság, Dán Királyság, Holland Királyság, Japán Császárság, Kínai Császárság, Mexikói Köztársaság, Olasz Királyság, Svéd-Norvég Királyság, Spanyol Királyság, Portugál Királyság

Élelmiszer termelő országok: Osztrák-Magyar Monarchia, Orosz Birodalom, Oszmán Birodalom, USA, Holland Királyság, Brazil Császárság

Építőanyag: Osztrák-Magyar Monarchia, Orosz Birodalom, Oszmán Birodalom, Brazil Császárság, Argentína

Érc termelő országok: Francia Köztársaság, Brit Birodalom, Német Császárság, Osztrák-Magyar Monarchia, Oszmán Birodalom, USA, Orosz Birodalom, Svéd-Norvég Királyság, Spanyol Királyság, Mexikói Köztársaság, Bolíviai Köztársaság, Argentína

Használati cikkek: Francia Köztársaság, Brit Birodalom, Német Császárság, USA, Svéd-Norvég Királyság, Olasz Királyság, Japán Császárság, Dán Királyság, Bolíviai Köztársaság

Luxuscikk: Brit Birodalom, Oszmán Birodalom, Portugál Királyság, Kínai Császárság, Japán Császárság

Fegyver: Francia Köztársaság, Brit Birodalom, Német Császárság, Orosz Birodalom, USA, Kínai Császárság
Flat
Flat

Posts : 176
Join date : 2011. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Imperializmus/A játék Empty Re: Imperializmus/A játék

Témanyitás  Herico on Szomb. Feb. 12, 2011 12:05 pm

Pályázat leadása!

Ha kiválasztottad a megfelelő birodalmat vagy akármelyik országot akkor nincs más hátra csak a pályázat meg írása és ha készen van a pályázat akkor vagy Flat-nak külditek el privát üzenetben vagy nekem.
Aztán jón az,hogy a játék vezetők el döntik azt,hogy az a pályázat amit meg írtál meg felelő-e arra az országra ha a játék vezetők úgy ítélik meg,hogy az a pályázat amit írtál az nem jó akkor kell egy másik pályázatot írnod avagy meg mondják a játékvezetők,hogy az a pályázat melyik országra jó és ha úgy döntesz,hogy az az ország nem kell amire jó az a pályázat akkor újra kell tervezned a az egész pályázatot.
Herico
Herico
Admin

Posts : 548
Join date : 2010. Jul. 12.
Age : 27

http://imperializmus.hungarianforum.net / http://battleweb.uw.hu

Vissza az elejére Go down

Imperializmus/A játék Empty Re: Imperializmus/A játék

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.